Instructors

Pic

Marijke  Merckx

Pilates Instructor

Na meer dan 20 jaar ervaring in het geven van groepsfitness en personal training kwam Marijke in contact met Pilates. Ze volgde les bij Ann Van Huffel en ondervond al snel dat Pilates haar lichaam weer in balans bracht. Het jarenlang intensief sporten had nek-en heupblessures veroorzaakt en door het beoefenen van Pilates verdwenen de klachten. Het prikkelde haar om meer te weten over de methode.

Ze startte in 2006 de opleiding tot ‘Peak Pilates instructor level 1, 2 en 3’ bij Kelly Mc Kinnon (Corpus Pilatesstudio). In 2008 vervolledigde ze haar opleiding tot ‘Comprehensive Peak Pilates instructor’.

Ze werkte eerst bij Corpus Pilates in Brussel, was tijdelijk lesgever bij de Operastudio Gent en gaf les aan een internationaal circusgezelschap. Momenteel is Marijke lesgever bij Pilates Works in Antwerpen waar ze privé- en groepslessen geeft. Daarnaast geeft ze les in kinesitherapiepraktijken en op bedrijven.

 

Ze blijft zich bijscholen en nam deel aan tal van internationale workshops:

  • Claire Dunphy: Mva – chairworkshop
  • Michael Frizke en Ton Voogt: Triadball Workshop
  • Kelly Mc Kinnon: Anatomy workshops
  • Jennifer Stacy: Pilates voor schouder- nek- en rugklachten
  • Eric Franklin Methode
  • Javier Valazquez: Advanced mat exercises 

Naast pilates doet Marijke regelmatig aan yoga en houdt ze van een stevige cardiotraining. Ze behaalde ook haar eerste en tweede graad in Ushui Reiki Healing.

 

 

Pic

Frédérique  Dom

Pilates Instructor

Al vanaf jonge leeftijd had Frédérique een grote passie voor dans.

Haar professionele dansopleiding startte zij in De Kunsthumaniora te Lier en zette deze verder bij P.A.R.T.S in Brussel. Wekelijks kreeg ze er lessen pilates, yoga en anatomie.

Ook na haar studies bleef ze Pilates volgen bij verschillende docenten. Onder andere in het pilates centrum van Palafrugell (Spanje), bij Rafaella Cirillo, Ann Van Huffel,...

In oktober 2014 startte Frédérique de opleiding "classical pilates" bij Ann Van Huffel en Christl Muls en behaalde daar de certificaten level één en twee.

Sindsdien geeft zij matlessen in verschillende fitnesscentra in Lier, Rumst en Kessel en op zelfstandige basis in Duffel en Muizen.

Sinds september 2015 geeft Frédérique matlessen bij Pilates Works te Antwerpen. Wekelijks traint ze zelf bij Pilates Works om zich zo verder te blijven ontplooien.

In oktober 2017 startte zij met de comprehensive opleiding bij Ann Van Huffel.